Следвайте Гласове в ТелеграмПроблемът не е в това, че има служебно

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПроблемът не е в това, че има служебно
Коментари Харесай

Тома Биков на 10 октомври 2023г.: Вместо да отнемаме правомощията на президента за служебните кабинети, да осигурим непрекъсваемост на парламента

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Проблемът не е в това, че има служебно държавно управление, казусът е в това, че има прекъсваемост на Народното събрание, това, че служебното държавно управление остава безотговорно. И в случай че желаеме по принцип да ограничаваме пълномощията на президента, тук не приказвам съответно за президента Радев, то ние би трябвало да имаме смелостта да кажем на българските жители, че президентът би трябвало да се избира от Народното събрание. Защото когато има директен избор, има различен вид легитимност и ние би трябвало да се съобразим с нея. Не може по механически път да се лишават пълномощия на тази институция, без да се отнеме легитимността й. 

Депутатът т ГЕРБ Тома Биков публикува във Facebook изявлението си по време на дебата за промени в Конституцията, който се състоя на 10 октомври 2023г. със следния коментар: " От него доста ясно се вижда какво е отношението ми към частта за измененията свързани със служебното държавно управление. Днес мнението ми не се е трансформирало. "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР